Supă italiană de fasole

Ingrediente – 4 porții

  • 400 g fasole alba fiarta
  • 400 g morcov
  • 800 g spanac
  • 400 g roșii proaspete
  • 400 g dovlecel
  • 400 g fenicul
  • 120 g ceapa alba
  • 80 g țelină
  • 8 lingurițe ulei de măsline
  • 20 g sos pesto
  • 20 g usturoi
  • 800 ml supa de legume
  • sare și piper alb măcinat

Mod de preparare

  1. Se pun într-o oală uleiul, ceapa, morcovii, usturoiul, țelina și feniculul, și se lasă pe foc pentru aproximativ 10 minute
  2. Se adaugă dovlecelul tăiat felii și se mai lasă încă 2 minute
  3. Se adaugă roșiile tăiate în cubulețe, sosul pesto, boabele de fasole fiartă și supa de legume și se lasă oala acoperită încă 20-30 de minute pe foc după ce a dat în clocot. Se asezonează cu sare și piper
  4. Frunzele de spanac spălate bine și rupte în bucăți mai mici se așează în bolurile de servire, adăugându-se peste ele supă fierbinte

390 kcal / porție