Supă de linte și usturoi

Ingrediente – pentru 4 porții

  • 200 g linte roșie
  • 100 g ceapă albă
  • 120 g țelină
  • 400 g morcov
  • 400 g cartofi
  • 8 căței de usturoi (20 g)
  • 200 g lămâie proaspătă
  • 800 supă de legume
  • 8 lingurițe ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
  • foaie de dafin
  • piper cayenne roșu
  • sare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

  1. Ceapa, uleiul, țelina, morcovul și 1 cățel de usturoi se pun într-o oală și se lasă pe foc mic câteva minute, până se înmoaie
  2. Se adaugă supa de legume, cartoful și lintea și se lasă să fiarbă acoperit pentru aproximativ 30 de minute
  3. Se adaugă frunza de dafin, usturoiul rămas și o jumătate de lămâie și se lasă la fiert pentru încă 10 minute, pana când lintea se înmoaie. Apoi se stoarce și jumătatea de lămâie rămasă
  4. Se pune supa într-un Blender și se mixează, obținându-se o pastă. Apoi se asezonează cu sare și piper și se servește decorată cu felii de lămâie și frunze de pătrunjel

400 kcal / porție