Număr de porții: 4
Valori nutriționale estimative per porție:
- Calorii: 660.70 Kcal
- Proteine: 21.42 g
- Carbohidrați: 102.01 g
- Grăsimi: 22.75 g
- Fibre: 25.97 g
Ingrediente:
- 200 g linte roșie
- 100 g ceapă albă
- 120 g țelină
- 400 g morcov
- 400 g cartofi
- 8 căței de usturoi (20 g)
- 200 g lămâie proaspătă
- 800 ml supă de legume
- 8 lingurițe ulei de măsline
- Pătrunjel proaspăt
- Foaie de dafin
- Piper cayenne roșu
- Sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
- Călește ceapa, țelina, morcovul și un cățel de usturoi în ulei de măsline într-o oală, până se înmoaie.
- Adaugă supa de legume, cartofii tăiați și lintea, apoi lasă să fiarbă acoperit pentru aproximativ 30 de minute.
- Adaugă frunza de dafin, usturoiul rămas, jumătate de lămâie și lasă să fiarbă încă 10 minute.
- Stoarce restul de lămâie.
- Mixează supa într-un blender până devine o pastă omogenă, apoi asezonează cu sare și piper.
- Servește decorată cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt.
Un comentariu la „Supă de linte și usturoi”
Comentariile sunt închise.