Shakshuka

Shakshuka

Course: BreakfastCuisine: Mediterranean
Portii

2

portii
Timp pregatire

15

minutes
Timp gatire

10

minutes
Calorii pe porție

153

kcal

Ingrediente

  • 3 ouă

  • 500 grame roșii decojite (sau două roșii)

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras

  • 3 căței de usturoi

  • o linguriță de boia dulce

  • o linguriță de chimion

  • sare și piper, după gust

  • 2 lingurițe de ulei

Instrucțiuni

  • Se pune tigaia la încins cu două lingurițe de ulei;
  • Se adaugă ceapa taiată solzișori și se călește până când devine strălucitoare;
  • Se adaugă usturoiul și ardeiul gras tăiat cubulețe și se lasă 2-3 minute la călit;
  • Se pun condimentele: boia dulce, chimion, sare, piper;
  • Se sparg ouăle peste compoziție și se acoperă cu un capac la foc mic timp de 3-4 minute.
  • Se poate adăuga brânză rasă și pătrunjel tocat pe deasupra.
    Poftă bună!