Salată de vară cu alune

Ingrediente – 2 porții

  • 400 g ciuperci albe
  • 300 g cartofi
  • 300 g păstăi de fasole verde
  • 300 g morcov baby
  • 100 g ceapa roșie
  • 200 g țelină
  • 20 g alune de pădure
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Se pun într-un wok uleiul de măsline, ceapa, morcovul și țelina și se lasă 1 minute, apoi se adaugă ciupercile și se mai lasă pentru încă 3 minute. Se adaugă piper și se transferă conținutul într-un bol.
  2. Cartofii se fierb timp de aproximativ 20 de minute, iar păstăile de fasole pentru aproximativ 5 minute. Se pun apoi sub jet de apă rece, după care cartofii se taie în sferturi, iar păstăile în jumătăți, urmând să fie adăugate în bol.
  3. Se adaugă sucul de lămâie, sare și piper, iar la final se pun alunele.

400 kcal / porție