Salată de primăvară

Ingrediente – 2 porții

  • 200 g cartofi
  • 200 g roșii cherry
  • 100 g sparanghel
  • 100 g ceapa verde
  • 60 g fasole pestriță
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 lingurițe muștar dulce
  • 20 g miez de nucă
  • suc de lămâie după gust
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Se fierb separat boabele de fasole și cartofii până devin moi.
  2. Sparanghelul se fierbe pentru aproximativ 3 minute. Intre timp se pun într-un bol fasolea pestriță fiartă, roșiile și nuca.
  3. Se face un dressing din suc de lămâie, muștar, ulei de măsline, sare și piper.
  4. Cartofii și sparanghelul se scurg de apă și se clătesc cu apă rece. După ce s-au răcit, se taie cartofii în felii.
  5. Ceapa se taie în rondele groase, iar roșiile în jumătăți sau în sferturi.
  6. Se adaugă cartofii, sparanghelul, ceapa și roșiile în bol și se toarnă la final dressingul, amestecându-se.

400 kcal / porție