Salată cu broccoli și paste din orez

Ingrediente – 2 porții

  • 120 g paste din orez
  • 200 g mazăre verde
  • 200 g broccoli
  • 100 g morcov
  • 100 g roșii cherry
  • 100 g ardei gras roșu
  • 60 g țelină
  • 40 g ceapă verde
  • 40 g măsline
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 lingurițe muștar dulce
  • 10 g semințe de susan
  • frunze de busuioc proaspăt
  • suc de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Se pun la fiert pastele timp de aproximativ 10 minute. Se pun sub jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere, apoi se scurg și se pun într-un bol mare.
  2. Într-o oală cu apă fierbinte se pun pentru câteva minute morcovii și broccoli, după care se pun sub jet de apă rece și apoi se scurg de apă.
  3. Broccoli și morcovii se taie în bucățele mai mici și apoi se adaugă în bolul cu pastele, împreună cu mazărea fiartă în prealabil.
  4. Ceapa, ardeiul, țelina și măslinele se taie în fâșiuțe, iar roșiile în cubulețe, apoi se adaugă în bol.
  5. Dressingul se prepară din ulei de măsline, suc de lămâie, muștar, semințe de susan, sare și piper.
  6. Se amestecă toate ingredientele împreună cu dressingul obținut și se decorează la final cu frunzele de busuioc.

400 kcal / porție