Salată cu broccoli și paste din orez

Număr de porții: 2

Valori nutriționale estimative per porție:

Ingrediente:

Mod de preparare:

 1. Fierbe pastele de orez timp de aproximativ 10 minute. După fierbere, răcește-le sub jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere, apoi scurge-le și pune-le într-un bol mare.
 2. Fierbe morcovii și broccoli în apă fierbinte pentru câteva minute, apoi răcește și scurge-le de apă. Taie broccoli și morcovii în bucățele mai mici și adaugă-le în bolul cu paste.
 3. Fierbe mazărea separat, apoi adaug-o în bol.
 4. Taie ceapa, ardeiul, țelina și măslinele în fâșii subțiri, iar roșiile cherry în cubulețe, și adaugă-le în bol.
 5. Prepară un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, muștar și semințe de susan. Condimentează cu sare și piper.
 6. Amestecă toate ingredientele împreună cu dressingul pregătit și decorează salata cu frunze de busuioc proaspăt la final.

Diete Compatibile cu aceasta reteta:

 • Dietă Vegetariană: Această salată este complet vegetariană, fiind ideală pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian.
 • Dietă Bogată în Nutrienți: Datorită ingredientelor variate, salata oferă o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitamine, minerale, fibre și proteine vegetale.
 • Dietă pentru Controlul Greutății: Fiind bogată în fibre și săracă în calorii, salata poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să mențină sau să reducă greutatea corporală.
 • Dietă Fără Gluten: Datorită utilizării pastelor din orez, această salată este potrivită pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.
 • Dietă Echilibrată: Oferă un echilibru sănătos de carbohidrați, proteine, grăsimi sănătoase și o varietate mare de micronutrienți.
 • Dietă cu Indice Glicemic Redus: Majoritatea ingredientelor din salată au un indice glicemic scăzut, ceea ce o face adecvată pentru cei cu sensibilitate la fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge.
 • Dietă Antiinflamatorie: Ingrediente precum broccoli, ceapa roșie și semințele de susan sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii.

Un comentariu la „Salată cu broccoli și paste din orez”

Comentariile sunt închise.