Orez sălbatic picant cu ciuperci și caju

Ingrediente – 2 porții

  • 200 g orez sălbatic
  • 400 g ciuperci
  • 20 g nuci caju coapte
  • 100 g ceapă
  • 100 g morcov
  • 2 căni supă strecurată de legume
  • 10 g usturoi
  • 10 g ardei iute roșu
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • frunze de coriandru (optional)
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Orezul se fierbe în supă strecurată de legume, asezonată cu sare și piper după gust, respectându-se timpul de fierbere indicat pe pachet.
  2. Uleiul de măsline, ceapa, ardeii iuți mărunțiți și usturoiul zdrobit se pun pe foc intru-un wok pentru câteva minute, până ceapa devine translucidă, după care se adaugă ciupercile și morcovul tăiat în bețișoare. Se mai lasă 2 minute pe foc.
  3. Se ia vasul de pe foc și se adaugă orezul fiert, amestecându-se toate ingredientele.
  4. Se pune în vasul de servit, decorat cu caju și coriandru proaspăt.

400 kcal / porție