Orez brun cu tofu

Ingrediente – 2 porții

  • 200 g Orez brun cu bob mediu
  • 200 g brânză tofu
  • 10 g usturoi
  • 10 g ardei iute roșu
  • 2 lingurițe miere de albine
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • frunze de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 25 de minute sau conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Se face un dressing din usturoi zdrobit, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, ardei iute mărunțit și piper negru.
  3. Se adaugă bucăți de tofu în acest dressing și se lasă la marinat timp de 20 de minute.
  4. Orezul semi-răcit se amestecă cu tofu și dressingul, se asezonează cu sare și piper și se decorează cu pătrunjel.

400 kcal / porție