Câtă apă trebuie să bei pe zi dacă vrei să slăbești?

Ții dietă, dar nu slăbești?

Atunci când ne punem în minte să ținem o dietă, devenim foarte selectivi cu alimentele pe care le ingeram, numărăm caloriile, verificam etichetele produselor, cântărim mesele și nu de puține ori observăm foarte greu un efect de scădere în greutate. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este aportul insuficient de apă. Apa este vitală pentru organism și pentru buna lui funcționare și nici un fel de dietă nu va avea efectul scontat în lipsa acesteia.

Organismul uman conține în proporție de 70% apă. Aceasta este necesară pentru întreg organismul, influențând totul începând de la celulă, până la sisteme de organe. Ea influențează procesele biochimice din organism și o usoară privare de apă poate conduce la dezechilbre majore.

apa organismul uman 70lasuta hai sa slabim

Câtă apă trebuie sa bei zilnic?

Este recomandat să se consume zilnic minimum doi litri de apă. Mai exact, aportul necesar de apă este estimat la aproximativ 33 ml per kg.

De exemplu, o persoană cu o greutate de 65 de kilograme va avea nevoie să consume 2145ml de apă pentru a se hidrata corespunzator zilnic.

În acest fel metabolismul îi va funcționa la parametri optimi și digestia iși va urma cursul în mod normal, fară probleme.

apa cata apa trebuie sa bem zilnic

Care sunt beneficiile consumului de apă?

– Digestia va funcționa optim;
Pierderea în greutate va fi favorizată pentru că se accelereaza metabolismul;
– Se reduce pofta de mâncare. Semnele de deshidratare sunt uneori confundate cu foamea. Deci, daca simțiti ca vă e foame, s-ar putea de fapt să vă fie sete.
– Circulația sangvină si oxigenarea țesuturilor și organelor se va realiza mai ușor;
– Piele va deveni mai elastică și mai stralucitoare, iar ridurile se vor netezi;
– Procesul de slăbire se va accelera;

apa si dieta hai sa slabim

Ce se întamplă dacă bei prea multă apă?

Atentie! Excesul de apă daunează, deci nu este bine nici să va hidratați excesiv, pentru ca riscați probleme de sănătate si dezechilibre majore.

Dacă exagerați, supuneți organismul la un stres, mineralele se pierd și se poate ajunge la hiponatremie, ceea ce înseamnă un nivel scazut de sodiu în organism.

Un nivel scazut de sodiu poate conduce la simptome de greață, varsături, oboseală, migrene și poate genera probleme majore în organism.