Alimente care elimină sau măresc stările de ANXIETATE

Stările de stres și de anxietate pot fi controlate prin intermediul unei alimentații echilibrate. Atunci când ne confruntăm cu astfel de probleme, tindem să ne alimentăm haotic, să nu mai ținem cont de ceea ce mâncăm și să ne refugiem în alimente hipercalorice, dulci și grase.

Acest lucru nu face decât să prelungească și să alimenteze stările de anxietate. Vei observa faptul că apare oboseala, glicemia va crește alarmant, digestia nu își va mai urma cursul normal, iar noaptea nu te vei mai putea odihni.

alimente anxietate dieta regim hai sa slabim sanatate

În perioadele de stres psihic, organismul are nevoie de alimente sănătoase, capabile să scadă producția de cortizol, așa numitul hormon al stresului.

Mens sana in corpore sano, spuneau latinii. Mai exact, minte sănătoasă în corp sănătos. Ceea ce înseamnă că între cele două există o legatură interdependenta. Pentru a pastra sanatatea minții, trebuie sa avem grijă de corp și viceversa.

Astfel, dacă va confruntați cu stări de anxietate sau de neliniște, nu alegeți cele mai nesănătoase alimente în speranța ca va veți simți mai bine, pentru că nu se va întâmpla.

Alimente care combat stările de anxietate

alimente care combat anxietatea dieta regim hai sa slabim

Mai jos găsiți o listă cu alimente recomandate în cazul starilor de anxietate, la care puteti apela și care vă va îmbunătăți cu siguranță starea de spirit.

Spanacul – este un aliment foarte nutritiv, care prin conținutul de magneziu determină scaderea cortizolului;

Portocale – aceste fructe bogate în vitamina C îți vor da vitalitate si energie;

Poți incerca si kiwi, căpșuni, care de asemenea conțin multă vitamina C.

Avocado – Bogat în vitamina B1, vitamina E, magneziu și potasiu. Avocado este o sursă extraordinară de acizi grași.

Laptele – Un pahar de lapte cald poate calma și poate reduce stările de anxietate;

Ovăzul – Creierul are nevoie de carbohidrați, iar ovăzul determină eliberare de serotonină, care va ameliora stările de depresie;

Nucile – conțin omega 3,ulei esențial recunoscut ca un aliat în lupta împotriva depresiilor;

Somonul – care este de asemenea bogat în acizi grași omega 3 și este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru organism.

Ce alimente trebuie să evităm?

alimente anxietate dieta regim hai sa slabim

Alimentele pe care trebuie să le evitați sunt sunt zaharurile, produsele de patiserie, prăjelile, cafeaua și alcoolul. De asemenea, trebuie să se evite carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea sau zaharul. Aceste alimente nu vor face decât să crească nivelul de glicemie brusc, iar in final se va ajunge la o stare de oboseală accentuată care va spori starea de anxietate.

Un comentariu la „Alimente care elimină sau măresc stările de ANXIETATE”

Comentariile sunt închise.